У Чернігові відключене опалення в будинку, де працює редакція обласної газети

У Чернігові відключене опалення в будинку, де працює редакція обласної газети

Укрінформ
Редакція однієї з найтиражніших газет Чернігівщини "Вісник Ч" залишилась без опалення. Відтак, її журналісти працюють при +9 градусах у приміщенні, надалі можливе відключення води та електрики.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомив головний редактор газети "Вісник Ч" Сергій Народенко.
"Тридцять тисяч гривень за опалення всієї будівлі я не потягну. І тому у нас зараз +9 градусів. Я оббив уже всі пороги, скрізь обіцяють питання вирішити, але ми мерзнемо вже 2 тижні", - сказав він.
Народенко розповів, така ситуація склалася після виселення з будівлі департаменту житлово-комунального господарства ОДА (він займав другий поверх) і надання йому іншого приміщення. Цей структурний підрозділ був балансоутримувачем усієї будівлі, тож коли став виселятися, звернувся до комунальників із проханням розірвати всі чинні договори. Відтак, попри наявність на першому поверсі редакції обласної газети, опалення в будинку, який є комунальною власністю, просто не включали. Електропостачання ж пообіцяли припинити з 11 листопада.
За словами Народенка, офіційно про можливість такої ситуації редакцію ніхто не попереджав. Хоча вона має договір оренди приміщення до 2023 року. І тому у змерзлих журналістів є підозра, що їх таким чином намагаються змусити виселитися з приміщення і знайти собі інше. Адже будівля, в якій тепер залишилась тільки редакція, розташована в історичній зоні Чернігова, прямо навпроти стародавнього Дитинця з його храмами та іншими пам'ятками.
Наразі Народенко відіслав листи в облдержадміністрацію та обласну раду з проханням забезпечити функціонування приміщення, у якому працює редакція, і висловив упевненість, що відстояти його вдасться.
Обласна газета "Вісник Ч" походить від газети "Чернігівський вісник", яка до 2004 року належала облдержадміністрації. Свого часу вона стала першим роздержавленим друкованим виданням на Чернігівщині. Колектив редакції налічує понад 20 співробітників, тираж газети - 55800 примірників (це - другий в області показник після газети "Гарт").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-