АТО: географія боїв розширилася, у секторі

АТО: географія боїв розширилася, у секторі "М" ворог гатить із БМП

Карта
Укрінформ
На Маріупольському напрямку триває ескалація, ворог стріляє з мінометів, гармат і БМП.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Географія бойових дій розширилася. Окрім вже традиційних неспокійних "гарячих точок" - Красногорівки, а також ділянки фронту Павлопіль-Широкине, противник організував низку обстрілів з важкого озброєння у Новомихайлівці та Славному (Мар'їнський район), Пищевику (поблизу Павлополя). Окрім мінометів та гармат, окупанти неодноразово застосовували БМП та снайперів. Бойові дії тривають по всьому фронту, українські війська відкривають вогонь у відповідь", - розповів він.

Лисенко додав, що всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, зокрема 11 - з важкого озброєння.

Він поінформував, що на Донецькому напрямку обстріли тривали по кілька годин поспіль.

"Більше 80% ворожих обстрілів припадає на авдіївську промзону. Зокрема, крайній обстріл тривав безперевно 3 години. Практично під час кожного інциденту окупанти застосовували міномети. Противник відкривав вогонь як зі східного, так і з південного напрямку. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь. Також ворог порушив режим тиші в Луганському, де відбувся найпотужніший обстріл на всьому Донецькому напрямку (противник випустив по наших позиціях 14 мінометних мін)", - зазначив Лисенко.

За його словами, за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 7 ворожих обстрілів, зокрема 5 - з важкого озброєння, а на Луганському - 3 обстріли, причому всі - у різних місцях.

"Зокрема, в Станиці Луганській та Лопаскиному противник застосовував легке озброєння, а в Кримському – артилерію. В Попасняському районі вчора було тихо", - сказав він.

Лисенко додав, що вчора відбулося 2 польоти ворожих БПЛА на Донецькому і Маріупольському напрямках.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-