Мер: більше половини боргу Херсонської ТЕЦ за газ - штрафи за те, що держава недоплатила

Мер: більше половини боргу Херсонської ТЕЦ за газ - штрафи за те, що держава недоплатила

Укрінформ
Майже 60% наявної на сьогодні заборгованості державної Херсонської ТЕЦ за спожитий цим підприємством природний газ становлять штрафи і пені.

Про це поінформував Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко на засіданні регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України на тему "Законодавче забезпечення бюджетної політики у частині захисту інтересів територіальних громад. Підсумки децентралізації. Перші уроки", що відбулося у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація по боргах. Державне підприємство Херсонська ТЕЦ - борг за спожитий газ 37 млн гривень. Із них 15 млн це саме борг за спожитий газ, а 22 млн - штрафи і пені", - розповів Миколаєнко.

За його словами, ці штрафи і пені "нараховані за те, що держава різницю в тарифах не відшкодувала".

Мер також зазначив, що протягом чотирьох останніх днів на тепломережах Херсонської ТЕЦ сталося 66 поривів. "Це підготовка (Херсонської ТЕЦ - ред.) до опалювального сезону", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ "Херсонська ТЕЦ" є найбільшим теплогенеруючим підприємством Херсона і обігріває половину міста. На балансі цього підприємства – одна котельня, 8 центральних, 15 групових, 56 індивідуальних теплових пунктів, 110 вузлів приєднання опалення i 76 вузлів приєднання гарячого водопостачання, 15 підкачувальних i перекачувальних насосних станцій, близько 191 км теплових мереж. Разом з тим, протягом останніх років Херсонська ТЕЦ є також і одним з найбільш проблемних теплогенеруючих підприємств міста. Обладнання на Херсонській теплоелектроцентралі зношене, а проведений ще у 2009 році енергоаудит тепломереж Херсонської ТЕЦ показав, що на той час 54% цих трубопроводів вже не мали запасу робочого ресурсу для подальшої їх експлуатації.

У Херсоні з 17 жовтня офіційно розпочався опалювальний сезон 2016-2017 років для об'єктів соціальної сфери, житлових будинків та інших споживачів. Відповідне розпорядження підписано міським головою. Згідно інформації, оприлюдненій на офіційному сайті Херсонської міської ради, станом на 26 жовтня Херсонська ТЕЦ подала теплоносій на 319 будинків із 586. Це 54,4% виконаних робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-