Генічеськ сидить без газу - шторм заблокував трубу

Генічеськ сидить без газу - шторм заблокував трубу

Укрінформ
У місті Генічеськ у понеділок ввечері відновили газопостачання абонентів, які залишилися без газу через різке падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі, проте у вівторок під ранок тиск у газопроводі знову впав, і генічани знову залишилися без газу.

Про це розповів у вівторок  кореспонденту Укрінформу голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов.

"Через те, що газ було відключено (частині споживачів міста Генічеськ через падіння тиску в газопроводі - ред.), він поступово накопичувався у трубі, його тиск виріс і досяг більше одиниці, що дозволяло відновити його подачу усім абонентам Генічеська. Проте через великий розбір палива тиск у газопроводі під ранок знову впав, і подача газу припинилась", - розповів Воробйов.

За його словами, вирішити проблему можна лише переведенням засувок системи видобутку газу на газодобувних морських платформах на Стрілковському газовому родовищі (на Арабатській Стрілці поблизу села Стрілкове Генічеського району), звідки газ надходить до Генічеська, у режим збільшення видобутку палива. "Але дістатися туди (на платформи - ред.) через сильний шторм на морі зараз неможливо. Ні плавзасобами, ні вертольотом. Більше того, шторм посилюється. І за прогнозом, триватиме ще близько тижня", - сказав голова РДА.

Він також зазначив, що після чергового відключення частини абонентів Генічеська від газопостачання тиск газу у газопроводі знову почав поступово зростати.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на Генічеського міського голову Олександра Тулупова, у Генічеську через падіння тиску у місцевому магістральному газопроводі під кінець дня 23 жовтня 14 багатоповерхових будинків залишилися без газу. 

На Арабатській Стрілці Генічеського району Херсонщини поблизу села Стрілкове видобувають природний газ. Цей газ ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території газ подавався до міста Генічеськ. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Проте обсягів газу, який видобувається поблизу села Стрілкове, взимку у сильні морози місту Генічеську не вистачає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-