У Геніческу залишилися без газу 14 багатоповерхівок

У Геніческу залишилися без газу 14 багатоповерхівок

Укрінформ
На Херсонщині у прикордонному з анексованим Росією Кримом місті Генічеськ із настанням осінніх холодів 14 багатоповерхових житлових будинків залишилися без газу через падіння тиску у місцевому газопроводі, що викликане нестачею голубого палива в місті.

Про це у телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у понеділок Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

"У Генічеську через падіння тиску у газопроводі 14 багатоповерхових будинків залишилися без газу. Дефіцит газу у місті, у даному випадку, викликаний тим, що на газових свердловинах (на Арабатській Стрілці поблизу села Стрілкове Генічеського району, де видобувають природний газ - ред.) своєчасно не було зроблено техобслуговування. В результаті, через нестачу необхідних обсягів видобування газу упав тиск в газопроводі", - розповів Тулупов.

За його словами, для оперативного вирішення цієї проблеми компанія "Пласт", яка займається видобуванням газу на Стрілковському родовищі, має наразі знайти вертоліт (з огляду на штормову погоду на Азовському морі), і доставити за його допомогою на газові платформи ремонтну групу для здійснення там необхідних робіт по техобслуговуванню.

"Сьогодні питання нестачі газу у Генічеську та його вирішення розглядатиметься о 13.00 у Генічеську на колегії за участі представників з Херсона", - зазначив мер.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Генічеськ Херсонської області у перших числах січня 2016 року через зниження температури повітря нижче 14 градусів морозу та припинення подачі до міста з анексованого Росією Криму природного газу, який був видобутий у Генічеському районі і зберігався на півострові у Глібовському газовому сховищі, впав тиск у місцевому газопроводі, в результаті чого без природного газу залишились 44 багатоквартирних житлових будинків та 400 приватних житлових будинків.

На Арабатській Стрілці Генічеського району Херсонщини поблизу села Стрілкове видобувають природний газ. Цей газ ще з радянських часів постачався газопроводом також і для потреб Криму, і вже з його території газ подавався до міста Генічеськ. Проте нова влада анексованого Росією Криму у 2015 році припинила подачу газу з півострова в Генічеськ. Наразі газ, що видобувається у Генічеському районі, цілковито постачається газопроводом лише до населених пунктів на Арабатській Стрілці Генічеського району та міста Генічеськ. Проте обсягів газу, який видобувається поблизу села Стрілкове, взимку у сильні морози місту Генічеську не вистачає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-