На Тернопільщині

На Тернопільщині "чорними лісорубами" командував керівник лісгоспу

Укрінформ
Правоохоронці Тернопільщини припинили налагоджену злочинну схему у лісовій галузі. Оперативники встановили, що до її організації причетний заступник начальника одного з лісництв.

Про це повідомив департамент захисту економіки Нацполіції України.

"Заступник начальника  до протиправної діяльності долучив своїх родичів. Безпосереднім керівництвом та організацією займались посадовець та його дружина. Він зробив зі своїх родичів та знайомих підприємців, через яких проводився експорт лісопродукції. Вона була придбана у держпідприємств на підставі фіктивних документів про походження деревини", - йдеться в повідомленні. 

Крім цього встановлено, що незаконно здобута деревина розпилюється та переробляється у столярному цеху. Де-юре власник одна особа, де-факто - реальні керівні та організаційні функції здійснює заступник начальника лісгоспу через дружину. Оперативники управління захисту економіки Нацполіції та працівники обласної прокуратури провели 19 санкціонованих обшуків у приміщеннях лісових господарств області, а також у столярних цехах.

Правоохоронці вилучили 28 піддонів із готовими виробами з дуба, майже тисячу одиниць необрізаної дошки та 75 стовбурів дерева породи "дуб", а також устаткування для переробки деревини.

Крім того, печатки фізичних та юридичних осіб та 195 чистих бланків документів про походження лісопродукції із відтисками оригіналів печаток суб'єктів підприємницької діяльності, частина з яких вже була підписана.

Під час проведення обшуку помешкання організатора схеми також було вилучено понад 11,7 тисяч доларів США.

Оперативники УЗЕ у Тернопільській області ДЗЕ Нацполіції продовжують проводити заходи, спрямовані на викриття правопорушень у лісовій галузі, встановлення осіб, причетних до їх вчинення та притягнення до відповідальності. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-