На Вінниччині АТОшникам надали майже 8 тисяч земельних ділянок

На Вінниччині АТОшникам надали майже 8 тисяч земельних ділянок

Укрінформ
Вінницька область лідирує у питанні забезпечення земельним ділянками воїнів АТО. Станом на 17 жовтня військові отримали дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення 7962 земельних ділянок.

Про це у понеділок на апаратній нараді повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

«Вінниччина – лідер із забезпечення воїнів АТО землею, ми надали їм найбільше ділянок в Україні. Це було озвучено на засіданні Ради регіонального розвитку», - сказав Гижко.

Згідно з відомостями Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, з початку запровадження ініціативи про забезпечення землею із заявами на отримання ділянок в регіоні звернулись 8808 учасників антитерористичної операції. Станом на 17 жовтня військові отримали дозволи на розробку проектів землеустрою для відведення 7962 земельних ділянок. Їх загальна площа становить 9188,81 гектарів. Інші звернення перебувають на стадії розгляду.

Найбільші земельні площі – 8916,74 га, 5559 ділянок – учасники АТО отримають для ведення особистого селянського господарства. Ще 1637 ділянок площею 169,09 га відводяться під індивідуальне садівництво. Для будівництва та обслуговування житлових будинків та господарських споруд 766 військовослужбовці отримають ділянки площею 102,98 гектара.

Окрім того, Головним управлінням видано накази про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність 85 членам родин загиблих під час військових дій на загальну орієнтовну площу 135,80 га. Затверджено документації із землеустрою та передано у власність земельні ділянки 38 вищезазначеним громадянам загальною площею 54,91 га на території Вінницької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-