У Миколаєві третій день шукають фотографа, що випав за борт під час регати

У Миколаєві третій день шукають фотографа, що випав за борт під час регати

Укрінформ
Миколаївські рятувальники вже третій день шукають відомого фотохудожника Юрія Першина, який потонув на річці Південний Буг, проводячи фотозйомку на борту яхти, яка брала участь у регаті.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

«8 жовтня на річці Південний Буг у Миколаєві в районі Варварівського моста сталася надзвичайна подія. Чоловік 1968 р.н., проводячи фотофіксацію на борту яхти, яка брала учать у регаті, впав у воду та зник безвісти. Його пошуки досі тривають», - йдеться у повідомленні.

Для проведення робіт залучалися чергова зміна аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та відділення 10 взводу Державного воєнізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України. Пошуки ускладнювали погодні умови, наявність течії, глибина та замуленість дна річки.

9 жовтня пошук було продовжено водолазним відділенням 10 взводу ДВГРЗ на човні «Прогрес-4» та черговою зміною АРЧ на човні «Колібрі». Проводилось обстеження дна та зовнішній огляд водної акваторії. Вздовж берегової лінії проводив інспектування інспекторський склад Заводського та Центрального районів м. Миколаєва ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Другий день пошуків результату не дав.

10 жовтня роботи поновлено. Працює водолазний розрахунок та проводиться зовнішнє інспектування акваторії річки та берегу.

Варто зазначити, що Юрій Першин - відомий миколаївський фотограф, член народного фотоклубу «Корабел». На його рахунку чотири персональні фотовиставки.

Того трагічного дня 8 жовтня він перебував на яхті «Адмірал», яка брала участь в заключній гонці сезону - меморіальній регаті на «Кубок ім. А.І.Суецького».

Очевидці кажуть, що він випав за борт і відразу ж пішов на дно, бо був без рятувального жилета, але в теплому одязі. Останнє, що побачили з яхти, так це його фотоапарат, який він підняв над головою, очевидно, намагаючись врятувати дороговартісну техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-