ХОДА: Вірусний менінгіт у сімох дітей - ще не спалах

ХОДА: Вірусний менінгіт у сімох дітей - ще не спалах

Укрінформ
Спалах менінгіту серед дітей у Люботині Харківської області не підтверджено, оскільки випадки захворювання не пов'язані між собою.

Так сказали кореспонденту Укрінформу в Управлінні охорони здоров'я Харківської ОДА.

"Діти у Люботині почали хворіти у середині вересня. Хворі відвідували дошкільний навчальний заклад і вчилися в різних класах чотирьох шкіл. Ці випадки не пов'язані між собою, не мають єдиного джерела інфекції та не можуть розглядатися як спалах", - зазначили у відомстві.

Семеро дітей з підозрою на менінгіт госпіталізували у Харківську обласну дитячу інфекційну клінічну лікарню.

"У 6 дітей виділено збудник ентеровірусу, що дало змогу діагностувати природу цього захворювання. Одну дитину продовжують обстежувати. Станом на 7 жовтня двох дітей вже виписали, п'ятьох продовжують лікувати", - додали у відомстві.

Медики щодня оглядають дітей у чотирьох школах і двох дитсадках Люботина: "Визначена кількість контактних дітей, ситуація під контролем".

На Харківщині захворювання на вірусний менінгіт реєструються щороку. З початку року зареєстровано 45 випадків, що на 6,3% менше, ніж 2015 року. Серед дітей зареєстровано по 14 випадків у 2015 і 2016 роках.

За рішенням Люботинської міськради через захворювання сімох дітей на вірусний менінгіт канікули в школах оголошені з 7 по 13 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-