Одеський депутат Орлов просить суд знизити заставу у 20 разів

Одеський депутат Орлов просить суд знизити заставу у 20 разів

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області, що приступив у середу до розгляду апеляційної скарги адвокатів арештованого екс-заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова, вирішив перенести розгляд скарги захисту.

Судова колегія під головування Віктора Балабана прийняла таку ухвалу з урахуванням поданих апеляцій з боку адвокатів та облпрокуратури, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захисники підсудного Орлова просили суд змінити йому запобіжний захід через хворобу матері та тещі, а також у зв'язку з хорошими характеристиками. Крім того, адвокати заявили, що вважають непомірно високою заставу у понад 8 мільйонів гривень, визначену Приморським райсудом Одеси, і просять знизити її до 400 тисяч гривень.

У свою чергу, представник державного обвинувачення Катерина Бойченко висловила позицію прокуратури про скасування ухвали судді Віктора Іванова в частині застосування до підсудного Орлова, арештованого за підозрою в організації масових заворушень, альтернативної міри запобіжного заходу в вигляді внесення застави.

Головуючий на засіданні суддя Віктор Балабан озвучив рішення колегії - перенести, з урахуванням поданих апеляцій, розгляд справи на 3 жовтня.

Варто зазначити, що будівлю Апеляційного суду пікетували активісти патріотичних організацій і представники "Опозиційного блоку". Підтримати підсудного Орлова прийшли до стін суду близько ста екс-"регіоналів" на чолі з колишнім головою Одеської ОДА - народним депутатом Миколою Скориком. Між давніми опонентами виникли сутички, які швидко припинила поліція, розвівши пікетувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-