Орлова арештували на два місяці, застава - більше 8 мільйонів

Орлова арештували на два місяці, застава - більше 8 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання прокуратури Одеської області стосовно арешту затриманого колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу речниця Одеської облпрокуратури Інна Верба.

"Приморський суд розглянув клопотання прокуратури й обрав запобіжний захід у вигляді 60-добового тримання під вартою стосовно затриманого депутата Одеської міськради Олександра Орлова, підозрюваного у причетності до організації масових заворушень в Одесі у лютому 2014 року", - зазначила Верба.

Ухвалою суду передбачена можливість внесення застави у розмірі понад 8 мільйонів гривень, додала речниця прокуратури.

Як повідомлялося, досудове слідство інкримінує Орлову скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень) та ч. 1 ст.28 (вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

19 лютого 2014 р. активісти одеського Євромайдану проводили на площі перед ОДА акцію "Досить стріляти!". Коли до мітингувальників вийшов тодішній голова ОДА Микола Скорик і почав виправдовувати застосування сили та зброї проти учасників столичного Євромайдану, його освистали. Після того як Скорик повернувся до адмінбудівлі, на площу прибули кілька автобусів, з яких вийшли близько двохсот екіпірованих у захисне спорядження осіб, озброєних дерев’яними битами, кийками та металевими прутами, з наклейками на одягу "Стоп Майдан!" і георгіївськими стрічками. Вони скоїли напад і жорстоко побили учасників мирного пікету проти убивств представників Євромайдану в Києві, в тому числі й журналістів, за повної бездіяльності присутніх на площі працівників міліції. Було розбито фото- і відеокамери журналістам, які висвітлювали акцію біля будівлі ОДА.

Відео: Новини Одеси

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-