Під генконсульством РФ в Одесі знову бійка

Під генконсульством РФ в Одесі знову бійка

Відео
Укрінформ
В Одесі під будівлею генконсульства РФ знову спалахнула бійка між активістами "Правого сектору", які хотіли закидати яйцями будівлю дипмісії, і поліцією. Двох активістів правоохоронці затримали.

Про це повідомляє одеське видання "Думская".

"Активісти стали кидати в будівлю Генконсульства яйця. Спалахнула бійка між "Правим сектором" і поліцією. У результаті бійок двох активістів затримали", - йдеться в повідомленні.

Видання також зазначає, що пікетувальники генконсульства РФ "нечисленних бажаючих проголосувати все ж пускають на територію, хоч і під улюлюкання й образливі коментарі".

Як повідомляв Укрінформ, пікетування генконсульства РФ в Одесі, де всупереч заяви української влади про неможливість проведення виборів до Держдуми РФ на території України організовано голосування, почалося з ранку. Тоді ж в поліцію були доставлені четверо активістів, які брали участь у сутичці з поліцією. У затриманих активістів взято пояснення, складено адміністративні протоколи за дрібне хуліганство та непокору поліції. Згодом затриманих відпустили.

10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів у Держдуму на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованих Криму і Севастополі та виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливо навіть в приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ".

Але російська сторона мотивувала, що дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, і ділянки в будь-якому випадку відкриють.

8 вересня Рада прийняла постанову, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і відзначили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних по мажоритарних округах в Криму і місті Севастополі.

Разом з тим, керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не тільки на території Криму, але і в цілому весь склад нової Думи.

Фото: Думська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-