У Києві стартував Європейський тиждень мобільності

У Києві стартував Європейський тиждень мобільності

Укрінформ
У столиці у п'ятницю стартував Європейський тиждень мобільності, під час якого пройде День паркування, День без авто та осінній день "Велосипедом на роботу".

Про це під час брифінгу розповіла медіакоординатор Асоціації велосипедистів Києва Марина Блудша, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Європейський тиждень мобільності - це низка акцій, яка покликана привернути увагу до транспортних звичок жителів міста і до того, що їх можна і треба міняти, якщо ми хочемо стати швидшими. Бо автомобілів у містах стало забагато і через це швидкість пересування зменшується. Європейський тиждень мобільності показує, що змінивши ці транспортні звички, ми можемо стати швидшими, пересівши на громадський транспорт або велосипед", - сказала Блудша.

За її словами, 16 вересня о 19 годині на Контрактовій площі розпочнеться велоекскурсія "Небачений Поділ", а 17-18 вересня на Бесарабці пройде День Паркування.

Крім того, 22 вересня на Майдані Незалежності пройде День без авто, який збігається з осіннім днем "Велосипедом на роботу" та велосніданок на Майдані.

Блудша зауважила, що у порівнянні з 2015 роком кількість велосипедистів у Києві зросла на 10% в будні дні, і на 16% - у вихідні.

У свою чергу, радниця міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Ксенія Семенова зазначила, що розбудова першого веломаршруту в Києві "Троєщина-Європейська площа" продовжується, а наявна в Києві велоінфраструктура працює.

Генеральний директор міського велопрокату NextBike Ukraine Олексій Кушка повідомив, що компанія веде діалог з містом та Київською інвестиційною агенцією щодо впровадження системи громадського велопрокату в Києві в 2017 році.

Під час заходу відбулося підписання Хартії Європейського тижня мобільності, якою КМДА офіційно підтвердило свою участь та наміри розвивати сучасну систему міської мобільності.

Темою Європейського тижні мобільності в 2016 році, який відзначають у понад 5 тисяч міст Європи, є "Розумна і стала мобільність - інвестиція в Європу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-