Біля метро

Біля метро "Героїв Дніпра" - мітинг, активісти знову перекрили дорогу

Укрінформ
Жителі Оболонського району Києва проводять акцію протесту біля станції метро "Героїв Дніпра" з метою припинити будівництво торгового центру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на акцію зібралися близько сотні мітингувальників, вони перекрили дорогу по вулиці Героїв Дніпра на пішохідному переході.

Неподалік від місця перекриття дороги стоять 9 правоохоронців.

"Жителі Оболонського масиву виступають проти будівництва нового торгового центру на станції метро "Героїв Дніпра"... Тобто, не проводили громадських слухань, незважаючи на генплан Києва, в якому вказано, що ця станція метро інфраструктурний об'єкт, що тут не може будуватись ніяких торгових центрів, забудовники хочуть будувати над метро. Причому забудовники намагаються повернути ситуацію у законне русло. Але жителі Оболоні показують - ми проти, нам не потрібен ще один торговий центр", - сказав громадський активіст Олексій Герман.

Він вважає, що зараз станція метро "Героїв Дніпра" стала небезпечною.

"Працює вихід метро лише на одну сторону. Якщо раптом пожежа, можемо отримати багато жертв. Хто буде нести відповідальність? Ми хочемо, щоб будівництво було зупинено і наша станція метро стала безпечною", - сказав Герман.

До активістів прийшов голова районної адміністрації Оболонського району Олександр Цибульщак. Наразі він вислуховує зауваження протестувальників.

Активісти розповідають чиновнику не лише про вимогу припинити будівництво, але й про інші проблеми району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-