Клімкін сказав, чому ОБСЄ

Клімкін сказав, чому ОБСЄ "не бачить" військових РФ на Донбасі

Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ не повідомляють про російських військових на Донбасі, бо там воюють переодягнені військовослужбовці РФ.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів в інтерв'ю ТСН, коментуючи заяву генсека ОБСЄ Ламберто Заньєра, який заявив, що організація не може підтвердити присутність російських військ на Донбасі.

"Насправді всі чудово розуміють, що російські регулярні війська там є. Ми це знаємо з даних нашої розвідки. І наші партнери, і союзники це теж знають. Але насправді, коли СММ ОБСЄ знаходиться на Донбасі – там же російські війська не знаходяться в російській формі і зі своєю зброєю – тому СММ формально дійсно не бачить там російських військ, і це те, що Заньєр мав на увазі. Але те, що там є російські війська, вони звичайно переодягнені, вони керують діями на Донбасі, починаючи від маленьких операцій і закінчуючи тим, що власне всі мілітарне керівництво здійснюється з Ростова і з Москви, - ми це прекрасно знаємо", - сказав Клімкін.

Разом з тим глава МЗС визнав, що ОБСЄ знаходиться у складній кризі. На думку Клімкіна, вона викликана поведінкою Росії, яка "намагається вбити і ОБСЄ, і головні принципи, на яких була побудована організація".

"Фактично зараз відбувається блокування роботи всіх інститутів ОБСЄ, і не тільки того, що відбувається навколо Донбасу. Але для нас принциповим питанням є – що ОБСЄ повинна зробити в плані посилення моніторингової місії, що може зробити в плані збройної поліцейської місії, яким чином ОБСЄ може ефективно бути присутньою в тристоронній контактній групі", - сказав Клімкін.

Нагадаємо: Генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр нещодавно заявив у Києві, що, з посиланням на інформацію спостерігачів СММ, він не може підтвердити присутність російських військ на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-