У запорізькому обленерго на хабарях погоріла банда чиновників

У запорізькому обленерго на хабарях погоріла банда чиновників

Фото
Укрінформ
Оперативники Управління захисту економіки спільно з обласною прокуратурою затримали одного із заступників директора обленерго та його подільника. Гроші одержали за укладання договору щодо збільшення об'єму та потужності електропостачання до об'єкту нерухомості.

Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

“Співробітники УЗЕ у Запорізькій області Нацполіції викрили групу хабарників, яка складалася з діючих та колишніх працівників обленерго. Вони вимагали від підприємців гроші за погодження технічних умов, проектної документації з подальшим укладанням договорів з підключення до мережі електропостачання будівель, які використовуються у комерційних цілях суб'єктами господарювання”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в рамках кримінального провадження поліцейські задокументували корупційну діяльність одного із заступників директора обленерго та колишнього працівника регіонального відділення. Від підприємця вони вимагали 250 тисяч гривень неправомірної вигоди. Тільки у разі одержання ними вказаної суми енергетики збільшать потужності та об'єм електропостачання до приміщень, які використовує підприємець у комерційних цілях, та укладуть відповідний договір. В іншому випадку - накладення штрафних санкцій та відключення електроенергії.

Кошти посадовці отримували частинами. Під час одержання останньої частини неправомірної вигоди у розмірі 200 тисяч гривень були затримані оперативниками УЗЕ, слідчими обласної поліції та представниками обласної прокуратури. 

У автомобілі посередника - колишнього працівника регіонального відділення обленерго поліцейські вилучили 200 тисяч гривень.

На даний час вони затримані в порядку статті 208 КПК України.

Відповідно статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (3 фото):

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-