Вбивство мера Старобільська: у поліції розповіли подробиці

Вбивство мера Старобільська: у поліції розповіли подробиці

Укрінформ
На Луганщині проходить суд над двома чоловіками, яких підозрюють у вбивстві мера Старобільська Володимира Живаги.

Наразі правоохоронці вже можуть розкрити деякі подробиці справи, повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції України в Луганській області.

"Сьогодні у суді проходять слухання у справі щодо вбивства міського голови Старобільська Володимира Живаги", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в поліції, до двох жителів Марківського району звернувся замовник та запропонував їм за гроші скоїти вбивство. 22-річні чоловіки, не маючи постійного заробітку, але вже маючи певний кримінальний досвід, погодились на пропозицію.

Замовник запропонував кілерам близько десяти тисяч доларів. Він же розробив і план вбивства, бо добре знав жертву та її спосіб життя. Забезпечив виконавців зброєю і патронами.

Двоє марківчан, за інформацією правоохоронців, деякий час відстежували шляхи пересування, час перебування на роботі, зустрічі, зв’язки майбутньої жертви. У сусідньому районі недорого купили старі «Жигулі», на яких і приїхали до місця вчинення злочину.

"Майже чотири години зловмисники у дворі міської ради очікували свою жертву. А коли після робочого дня Володимир Живага вийшов у двір, аби сісти в автомобіль та поїхати у своїх справах, один з них підійшовши ззаду, тричі вистрілив йому у потилицю", - зазначили в поліції.

Під час розслідування справи також з'ясувалося, що підозрювані два роки тому вже вчинили на замовлення замах на вбивство заможної подружньої пари у Марківському районі.

Як повідомлялося раніше, міського голову Старобільська Володимира Живагу було застрелено 22 лютого 2016 року у внутрішньому подвір’ї адміністративного будинку міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-