Криве Озеро: поліцейський, підозрюваний у вбивстві, залишиться під вартою

Криве Озеро: поліцейський, підозрюваний у вбивстві, залишиться під вартою

Укрінформ
Працівник поліції Олександр Причипойда, якого підозрюють у вбивстві мешканця Кривого Озера Олександра Цукермана, залишиться під вартою до 25 вересня.

Таке рішення прийняв Апеляційний суд Миколаївської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів прийняла рішення - апеляцію адвоката підозрюваного Олександра Причипойди залишити без задоволення. Рішення суду першої інстанції про обрання міри запобіжного заходу залишити без змін», - йдеться у рішенні апеляційної інстанції.

Адвокат підозрюваного наполягав, що, відповідно до врученої його підзахисному підозри, смерть Цукермана настала не від дій Причипойди. Крім того, начебто при обранні запобіжного заходу суддя ухвалював рішення без урахування прямих доказів. А тому його підзахисному можна змінити міру запобіжного заходу на домашній арешт або особисте зобов'язання.

Прокурор у свою чергу зазначила, що ще немає необхідних результатів експертизи, а підозрюваний, будучи правоохоронцем, може вплинути на хід слідства, так як обізнаний з методами його проведення. Також прокурор звернула увагу на те, що до цих пір не знайдено пістолет, з якого стріляли у загиблого Цукермана. А відтак, перебуваючи на волі, Причипойда зможе знищити цей важливий доказ.

Розгляд апеляції проходив без участі самого підозрюваного.

Як уже повідомлялося, в ніч на 24 серпня наряд поліції прибув на виклик в помешкання 32-річного чоловіка, який вчиняв хуліганські дії. До нього були застосовані заходи фізичного впливу та кайданки. Згодом чоловік помер. Правоохоронці сказали, що своєю смертю. Але рідні звинуватили поліцію у його вбивстві. Біля прокуратури та райвідділу поліції зібралося майже 200 місцевих мешканців. Вони вимагали справедливого розслідування. Ситуація загрожувала силовим штурмом приміщень.

У Криве Озеро направили слідчу групу з області для проведення розслідування. Експертиза встановила, що причиною смерті Олександра Цукермана стала гостра внутрішня кровотеча та травматичне поранення серця. Травми нанесені з травматичної зброї одним з поліцейських.

Трьох поліцейських затримали. Усім їм суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді перебування під вартою. Двом – по одному місяцю, а третьому, якому пред’явили підозру у вбивстві, – два.

Олександр Причипойда та Микола Хоменко оскаржили в Апеляційному суді міру запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-