У Лощинівці поховали дівчинку, вбиту односельцем

У Лощинівці поховали дівчинку, вбиту односельцем

Укрінформ
У селі Лощинівка Ізмаїльського району відбулася церемонія похорон Ангеліни Мойсеєнко, жорстоко вбитої односельцем у ніч на 28 серпня.

На церемонії прощання були присутні також голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, голова облуправління поліції Гіоргі Лорткіпанідзе, голова Ізмаїльської РДА Валентина Стойкова та інші керівники району, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Висловлюю глибокі співчуття матері та всій родині Ангелінки, вірю, що правоохоронці доведуть до кінця розпочате розслідування, і винуватець злочину понесе покарання за всією суворістю закону", - сказав Саакашвілі.

У вівторок у Лощинівці, де мешкає переважно болгарське населення, відбувся також  сход мешканців, учасники якого вимагали від місцевих правоохоронців посилити боротьбу з правопорушниками, в тому числі висловилися проти повернення до населеного пункту невеличкої громади ромів, що залишили Лощинівку після вбивства дівчинки.

Утім, голова Ізмаїльської РДА Стойкова заявила, що "виганяти людей (ромів з будинків – ред.) – це не по закону. Те, що ви вирішили на сході, є рішенням громади, але воно не може суперечити закону. Думаю, що пошкодження майна кільком родинам треба відшкодувати".

Розмова з участю всіх сторін потребує продовження, додала Стойкова.

Як повідомлялося, у понеділок Ізмаїльський міськрайсуд під головуванням Олександра Прісакара розглянув докази, надані представниками слідства та захисту підсудного, і задовольнив клопотання про обрання міри запобіжного захисту у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб щодо 21-річного підсудного, підозрюваного у згвалтуванні та вбивстві неповнолітньої мешканки села Лощинівка Ізмаїльського району.

Підсудного конвойовано із залу суду в Ізмаїльське СІЗО.

Слідство інкримінувало скоєння підсудним злочину, передбаченого п. 2 і 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане із зґвалтуванням і насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом) Кримінального кодексу України.

Фото: bessarabiainform.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-