У Вугледарі відкрили пам'ятник Шевченку

У Вугледарі відкрили пам'ятник Шевченку

Укрінформ
У місті Вугледар Донецької області урочисто відкрили пам'ятник великому українському письменнику Тарасу Шевченку.

Про це у вівторок повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«Сьогодні у Вугледарі голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський взяв участь у відкритті пам'ятника українському Кобзареві, який встановлений на площі біля міського культурно-розважального центру. Урочистості відбулися з нагоди патріотичного свята - Дня Державного прапора України», - сказано в повідомленні.

Жебрівський зазначив, що Тарас Шевченко – постать, яка об'єднує українців протягом століть.

«Зараз говорять, що немає національної ідеї, але вчитаймося в слова вірша Шевченка «Садок вишневий біля хати». В його рядках зібрана вся суть українства. Українець – це людина заможна і вільна, яка має садок, хату, засоби для існування незалежно від влади», - підкреслив Жебрівський.

Також він висловив надію, що рядки великого Кобзаря з твору «І Архімед, і Галілей» – пророчі та стосуються сучасної української історії.

«І на оновленій землі Врага не буде, супостата, А буде син і буде мати, І будуть люди на землі», - процитував Жебрівський слова поета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-