Депутати Сумської облради виступають проти підвищення тарифів на ЖКП

Депутати Сумської облради виступають проти підвищення тарифів на ЖКП

Укрінформ
Депутати Сумської обласної ради на черговій сесії представницького органу прийняли звернення до керівництва країни про неприпустимість підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Враховуючи численні звернення від населення області щодо економічно необгрунтованих цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, депутати облради наполягають на необхідності вжиття дієвих заходів у реформуванні державної політики з питань тарифоутворення.

Мова, зокрема, йде про затвердження прозорої та відкритої для населення методики обрахунку й встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, яка має передбачати тільки прямі виробничі витрати, мінімальний рівень рентабельності надавачів послуг та публічне обговорення; зупинку рішення про підвищення з 1 травня 2016 року ціни на природний газ для потреб населення та з 1 липня 2016 року тарифів на теплову енергію; передачу повноваження з встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги відповідним органам місцевого самоврядування та ряд інших питань.

Депутати доручили голові обласної ради направити текст звернення не лише  керівництву країни, а й народним депутатам України, обраним від Сумської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-