Порошенко ветував закон про списання штрафів теплокомуненерго

Порошенко ветував закон про списання штрафів теплокомуненерго

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко ветував та повернув зі своїми пропозиціями на розгляд парламенту закон "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення" (№2706).

Це випливає з інформації щодо стану проходження законопроекту, опублікованої на сайті Верховної Ради.

Як зазначається у пропозиціях Президента, закон не може бути підписаний, адже ним  запроваджуються економічні преференції щодо виконання зобов'язань з оплати використаного природного газу та послуг з його транспортування та/або електричної енергії для окремої категорії суб'єктів господарювання і не передбачаються заходи щодо компенсації втрат та поліпшення фінансово-економічного стану їх кредиторів.

Крім того, законом до суб'єктів господарювання, на яких поширюється дія мораторію, не віднесено суб'єктів господарювання, що здійснюють постачання та/або транспортування природного газу надавачам комунальних послуг. Пропонований спосіб урегулювання зазначених проблем порушує конституційний принцип рівності всіх суб'єктів права власності перед законом та гарантії захисту державою прав усіх суб'єктів права власності і господарювання.

До того ж, реалізація мораторію, передбаченого законом, який надійшов на підпис, може призвести до погіршення ситуації на оптовому ринку електричної енергії та ринку природного газу, укорінення практики несвоєчасної або не в повному обсязі оплати за одержані товари і послуги.

Закон був прийнятий Верховною Радою 7 липня 253 голосами. Закон передбачає списання штрафів та пені, накладених на теплокомуненерго (ТКЕ) і водоканали за прострочення оплати за газ і електроенергію, що виникла через несвоєчасні розрахунки з ТКЕ і водоканалами за різницею в тарифах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-