Дров'яний скандал: Москаль каже, що зупинили ще один вагон

Дров'яний скандал: Москаль каже, що зупинили ще один вагон

Укрінформ
За рішенням Ужгородського міськрайонного суду затримано вагон із забороненою на експорт технологічною деревиною, який йшов на Словаччину із Сколівського лісгоспу.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА із посиланням на очільника області Геннадія Москаля.

«На підставі результатів перевірки та висновків експертизи Ужгородський міськрайонний суд визнав Сколівський держлісгосп винним у порушенні митних правил і своєю постановою наклав на підприємство штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару. Саму деревину конфісковано в дохід держави», – зазначив Москаль.

Згідно з декларацією, у вагоні мала знаходитися паливна деревина у вигляді букових колод загальною вагою 51 тонна. Однак при перевірці виявилося, що вага деревини становить 42,35 тонни, тобто на 8,65 тонни менше. Крім того, експертиза встановила, що колоди бука є насправді не паливною, а технологічною деревиною, яка заборонена для експорту українським законодавством.

«Це вже третя судова справа щодо вагонів із лісом, які з різних регіонів України йшли на експорт у Євросоюз, однак через різні порушення застрягли на Закарпатті. Перші дві також закінчилися конфіскацією товару на користь держави. Розгляд справ щодо інших залізничних вагонів триває»,  - зазначив Москаль.

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні Україні з ЄС в м. Чоп досі стоять затримані близько 200 вагонів із деревиною, що готувалася на експорт і була затримана митникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-