На Закарпатті конфіскували перші вагони з

На Закарпатті конфіскували перші вагони з "забороненим" лісом

Документ
Укрінформ
Ужгородський міськрайонний суд через порушення митних правил оштрафував ДП «Бережанське лісове господарство» і конфіскував два вагони з деревиною.

Про це повідомляє офіційний сайт голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

«Як встановлено в судовому засіданні на підставі експертних висновків, експортер заявив у митній декларації, що відправляє на деревообробне підприємство в Словаччину два вагони паливної деревини. Загальний об'єм товару - 1150 кубометрів, а вага - 1000 тонн. Однак у процесі зважування виявилося, що деревини у вагонах менше від заявленої на 3,6 тонни. Крім того, експертиза встановила, що частина задекларованої деревини насправді є не паливною, а технологічною, яка заборонена для експорту», - йдеться у повідомленні.

Відтак своєю постановою № 308/6815/16-п від 28 липня 2016 року Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області наклав штраф на ДП «Бережанське лісове господарство» у розмірі 100 відсотків вартості товару і конфіскував обидва вагони з деревиною в дохід держави.

«Таким чином Ужгородський міськрайонний суд встановив, що після заборони вивезення кругляка на експорт українські держлісгоспи займаються різними махінаціями й намагаються вивезти в Євросоюз під виглядом дров технологічну деревину», - заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, перші два вагони з лісом, що застрягли на Закарпатті, можуть бути використані в тому числі в зоні проведення бойових дій на Донбасі.

«Найближчим часом суд розгляне ще 92 протоколи про порушення митних правил, складені щодо решти вагонів із лісом, який держлісгоспи з усієї України намагалися вивезти через Закарпаття в ЄС», - зазначив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-