В.о. директора шахти продав

В.о. директора шахти продав "наліво" державного вугілля на 460 тисяч

Укрінформ
У Донецькій області судитимуть членів організованої злочинної групи у складі керівника шахти і трьох підлеглих, які привласнили державне майно на суму майже півмільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області. 

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), вчиненого у складі організованої злочинної групи», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцями встановлено, що протягом серпня 2015 – березня 2016 років виконуючий обов'язки директора відокремленого підрозділу «Шахта «Південнодонбаська № 3 імені М.С.Сургая» державного підприємства «Донецька вугільна енергетична компанія» разом із трьома працівниками шахти незаконно заволоділи вугільною продукцією зазначеного підприємства.

Діючи у складі злочинної групи, правопорушники, не документуючи, вивозили з шахти видобуте вугілля, відвантажували у власні автомобілі, підшукували потенційних клієнтів і реалізовували його. Грошові кошти за продане вугілля розподіляли між усіма учасниками організованої злочинної групи.

Загалом вони незаконно заволоділи 305 тоннами вугілля, що належить державному підприємству на загальну суму понад 460 тис. грн.

Учасникам злочинної групи оголошено про підозру у скоєнні  кримінального правопорушення, всі четверо знаходяться під домашнім арештом.

Наразі обвинувальний акт прокуратурою затверджено і направлео в суд для розгляду по суті. За привласнення держмайна обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-