Дніпропетровські депутати теж хочуть перегляду цін на газ

Дніпропетровські депутати теж хочуть перегляду цін на газ

Укрінформ
Депутати Дніпропетровської облради звернулися до Верховної Ради та Кабінету міністрів України щодо мораторію на підвищення тарифів за житлово-комунальні послуги.

Про це стало відомо під час засідання чергової сесії Дніпропетровської облради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, депутати вимагають "впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення, заборони нараховувати з 1 липня 2016 та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату за комунальні послуги, заборони постачальникам тепла, газу, електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги, ухвалення Постанови ВР №2597 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обгрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства.

Депутати також прагнуть, аби Національна комісія розкрила та оприлюднила методики розрахунків й обгрунтування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги  для мешканців громади Дніпропетровської області. А також негайно перерахувала ціни на газ для населення шляхом зміни формули розрахунку ціни (від прив’язки до європейських ринків до економічно обгрунтованої ціни на основі реальної собівартості видобутку) з метою подальшого зменшення комунальних тарифів.

У Дніпропетровській облраді вважають прийнятним відновлення пільгової норми споживання газу для населення та збільшення її до 2400 куб. м на опалювальний сезон.

Звернення підписали голови шести фракцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-