АТО: у штабі кажуть про розширення географії боїв

АТО: у штабі кажуть про розширення географії боїв

Карта
Укрінформ
Географія бойових дій дещо розширилася впродовж минулої доби.

Про це на брифінгу заявив речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Зокрема, поновилися активні бойові дії на ділянці фронту Троїцьке - Луганське - Зайцеве - Майорськ. Вже традиційно окупанти активізуються у темну пору доби. Протягом дня ворог неодноразово обстрілював наші позиції, епізодично застосовуючи БМП та міномети. Внаслідок цього знову постраждали цивільні об'єкти - пошкоджено приватний житловий будинок (ворожа міна влучила у дах веранди)", - сказав він.

За словами Лисенка, епіцентром бойових дій залишається авдіївська промзона.

"Вчора ворожі обстріли там тривали безперервно з 10 до 21 години. Зазначимо, що найбільш потужні перестрілки сталися саме вдень. Противник неодноразово застосовував міномети, випустивши по наших позиціях понад 30 мін. В Донецькому аеропорту вчора було достатньо тихо", - зазначив речник.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстріли, зокрема 7 - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші в районі с.Лопаскине.

"Обидва обстріли відбулися надвечір і були достатньо нетривалими", - сказав Лисенко.

На Маріупольському напрямку ворог повернувся до своєю тактики систематичного порушення режим тиші по всьому фронту, констатував речник.

"Зокрема, у Мар’їнці відбулася низка ворожих мінометних обстрілів та бойове зіткнення, що тривало майже 3 години. Окрім цього, окупанти застосовували міномети у Красногорівці та Водяному. На інших ділянках фронту окупанти не застосовували важке озброєння, віддаючи перевагу веденню "турбуючого вогню" з гранатометів та стрілецької зброї", - зазначив він.

Лисенко додав, що всього на Маріупольському напрямку відбувся 20 ворожих обстрілів, зокрема 4 - з важкого озброєння та 1 бойове зіткнення.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-