На Запоріжжі викрили конверт зі 123 мільйонним обігом

На Запоріжжі викрили конверт зі 123 мільйонним обігом

Укрінформ
Працівниками податкової міліції Запорізької області припинено діяльність конвертаційного центру.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Викрито групу осіб, які без наміру здійснення господарської діяльності надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. Схема конвертації полягала в наступному: безготівкові грошові кошти підприємств реального сектору економіки надходили на рахунки транзитно-конвертаційних суб'єктів господарювання у вигляді оплати за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги), після чого конвертувались та знімались готівкою учасниками центру для передачі їх замовникам, за винятком 10-12%.

Загальний обіг проконвертованих коштів за 2014-2016 роки становив понад 123 млн гривень, ймовірні втрати бюджету становлять понад 20 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

В ході проведення слідчих дій проведено 6 санкціонованих обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів центру. За результатами обшуків вилучено 143 тис грн готівкою, 3 печатки, комп'ютерну техніку та фінансово-господарську документацію, які свідчать про протиправну діяльність.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків розрахункові рахунки підприємств заблоковано.

Розслідування триває в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.205 та ч.3 ст.212 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-