СБУ проводить обшуки в аеропорту

СБУ проводить обшуки в аеропорту "Бориспіль"

Укрінформ
Слідчі прокуратури Києва та Служби безпеки України проводять обшуки в аеропорту "Бориспіль" в межах розслідування кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури, розміщеному на сторінці у Facebook.

"Слідчі прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками Служби безпеки України сьогодні, 26 липня, проводять обшуки в приміщеннях ДП «МА «Бориспіль» в межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах при здійсненні державних закупівель", - зазначається в повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК України.

За інформацією прес-служби, встановлено, що державним підприємством "МА "Бориспіль" у грудні 2015 року проведено тендер на закупівлю детекторів вибухових речовин, за результатами якого у переможця (приватного підприємства) придбано чотири таких прилади на загальну суму 4,3 млн гривень.

Згідно з документами, наданими переможцем тендера, детектори виготовлені чеською компанією. Однак, як з’ясовано у ході слідства, безпосереднім виробником приладів є російська компанія, а її засновником відповідно - громадянин Російської Федерації.

Крім того, встановлено, що вартість кожного з детекторів становить близько 200 тисяч гривень, що майже у чотири рази дешевше, ніж сплачено державним підприємством.

У приміщеннях ДП «МА «Бориспіль», в офісі фірми-переможця, а також за місцем проживання учасників злочинної схеми вилучено документацію та інші речові докази, які підтверджують протиправні дії.

Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-