Тернопільська облрада з'ясовує, чи законно УПЦ МП віддали Почаїв

Тернопільська облрада з'ясовує, чи законно УПЦ МП віддали Почаїв

Укрінформ
Комісію щодо перевірки законності передачі храмового комплексу Почаївської Лаври представникам УПЦ Московського патріархату створили у Тернопільській обласній раді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На пленарному засіданні було підтримано рішення про утворення та обрання тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в  Почаєві УПЦ Московського патріархату. До її складу увійшли представники усіх фракцій обласної ради», - сказав голова облради Віктор Овчарук.

За його словами, Тернопільська облрада неодноразово зверталася до Президента і Верховної Ради України з проханням повернути Почаївську Лавру у власність держави.

У попередніх зверненнях йшлося про те, що розпорядженням уряду Віктора Януковича в 2003 році, попри позицію громадськості, споруди Почаївської Лаври виключили зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. У грудні того ж року комплекс споруд передали в безкоштовне користування представникам Української Православної церкви Московського патріархату. Договір діє 49 років – до 1 січня 2052 року.

Депутати закликали вище керівництво держави скасувати розпорядження Кабінету міністрів 2003 року та повернути Почаївській Лаврі попередній правовий статус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-