Бойовики намагаються заплутати сили АТО записами звуків важкої техніки

Бойовики намагаються заплутати сили АТО записами звуків важкої техніки

Карта
Укрінформ
Ворожі збройні провокації в зоні АТО не припиняються. Бойовики вдаються і до незвичних прийомів: імітують рух колон важкої техніки за допомогою спецальних гучномовців, встановлених на БТРах.

Про це розповів на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

"За інформацією розвідки, з метою введення сил АТО в оману на лінії фронту Донецьк-Докучаєвськ противник застосовує мобільні гучномовні станції ЗС-88 на базі БТР-80, які імітують звуки руху колон важкої техніки", - зазначив він.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку противник порушив режим тиші у 2 точках: Станиці Луганській та Новоолександрівці. Неспокійно було лише в темну пору доби: між 2 та 2.30, а також між 22 годиною та північчю. Важке озброєння бойовики не застосовували. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку, розповів речник, доба на передньому краї розпочалася з потужних мінометних обстрілів з боку противника.

"Між північчю та 4 годиною в районі Зайцевого та околиць, а також Авдіївки працювали 122-мм гармати, 120-мм і 82-мм міномети окупантів. Внаслідок цих варварських акцій окупантів в Авдіївці знову пошкоджено приватні будинки, відсутнє водо- та електропостачання", - наголосив він.

Лисенко констатував, що між 6 та 12 годиною на фронті встановилося повне затишшя. В обідню пору в авдіївській промзоні відбулося ще 2 мінометних обстріли з боку ворога. Стрільба велася зі східного напрямку (Ясинувата).

"Згодом, надвечір, бойові дії активізувалися. На вищезгаданих рубежах оборони українських військ, а також у Троїцькому (Світлодарська дуга) російсько-окупаційні війська знову провели кілька мінометних обстрілів. Окрім цього, противник проявляв активність у Луганському, ділянці фронту Новгородське – Ясинувата, позиції "Шахта Бутовка". В Опитному та Пісках вчора було спокійно", - зазначив він.

За даними речника АП, всього на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстріли, зокрема 19 - з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок також був неспокійним. Бойовики активно обстрілювали українські позиції по всьому фронту, як вдень, так і вночі.

"Зокрема, в районі Талаківки та Водяного окупанти тричі застосували 122-мм гармати, випустивши 40 снарядів. У Красногорівці та на ділянці фронту Талаківка - Широкине НЗФ масово стріляли з мінометів. Щільність вогню з важкого озброєння окупантів надзвичайно висока. Окрім цього, низка перестрілок між силами АТО та противником відбулася у Мар’їнці, Старогнатівці тощо", - розказав Лисенко і додав, що всього вчора на Маріупольському напрямку відбувся 31 ворожий обстріл, зокрема 3 артилерійських та 11 мінометних.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-