СБУ «накрила» конверт з 500-мільйонним обігом

СБУ «накрила» конверт з 500-мільйонним обігом

Укрінформ
Співробітники СБУ припинили на Дніпропетровщині у м. Кам’янське (кол. Дніпродзержинськ) діяльність конвертаційного центру з загальним обігом у п'ятсот мільйонів гривень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-групі ГУ СБ України у Дніпропетровській області.

«Під час обшуків, які було вчинено 5 липня, за місцем проживання організатора, офісних приміщень та автомобіля співробітники спецслужби спільно з поліцією вилучили більш як півмільйона гривень. Правоохоронці також виявили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій. Накладено арешти на банківські рахунки, що використовувалися конвертаційним центром, на яких знаходиться один мільйон гривень. Ще декілька рахунків заблоковано, здійснюється їх перевірка», - повідомили у прес-групі.

Як встановили слідчі СБУ, організував конверт місцевий мешканець. Через десять фіктивних фірм зловмисник «обслуговував» понад вісімдесят підприємств з різних регіонів України. Конвертцентр надавав «послуги» з переведення грошей у готівку, мінімізації обов’язкових платежів до держбюджету та штучного формування податкового кредиту. За попередніми оцінками, обіг конвертаційного центру протягом 2015-2016 років становив понад п’ятсот мільйонів гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-