В Ізмаїлі почали розслідувати масове отруєння людей

В Ізмаїлі почали розслідувати масове отруєння людей

Укрінформ
Поліція Ізмаїла розпочала досудове розслідування за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Про це в суботу повідомив кореспонденту Укрінформу заступник керівника відділу комунікацій ГУ НП в Одеській області Віктор Вдовін.

"Станом на 18 червня поточного року шпиталізовано близько двохсот осіб, у тому числі 134 дитини. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування за ознаками ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України", - зазначили в поліції.

Усі потерпілі, що звернулися за допомогою до Ізмаїльської інфекційної лікарні, скаржилися на нудоту, блювоту, підвищення температури і розлад шлунка. Після обстеження пацієнтів медики винесли попередній діагноз "гостра кишкова інфекція". Люди продовжують звертатися по допомогу до медиків з подібними симптомами.

З огляду на те, що в інфекційній лікарні всі ліжка зайняті, зараз відкриваються пункти надання першої медичної допомоги на базі шкіл міста, куди завозяться ліжка для шпиталізації хворих.

"Через напружену ситуацію в місті весь особовий склад Ізмаїльського відділу поліції піднято по тривозі. Мобільні групи, автопатрулі та піші наряди поліцейських об'їжджають заклади громадського харчування, місця стихійної торгівлі, ринки і пояснюють громадянам, що торгівля овочами, фруктами, молочною продукцією та іншими товарами, які швидко псуються, заборонена", - уточнив Вдовін, пославшись на очільника Ізмаїльського відділу поліції Олександра Суржика.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міського голови Ізмаїла Андрія Абрамченка, наразі джерело зараження залишається невідомим.

У місті вважають, що імовірною причиною виникнення кишкової інфекції стали сильні зливи, що пройшли 14 червня. "Таких злив не було за всю історію метеоспостережень. За одну годину випала місячна норма опадів. Через три дні у місті почалася кишково-вірусна інфекція", - зазначив мер.

Абрамченко повідомив, що з метою уникнення розповсюдження інфекції наразі  у місті закриті всі ресторани, бари та заклади громадської торгівлі. "Повністю взяті під охорону водойми зі стоячою водою. Зранку почався обхід комунальних закладів щодо дезінфекції туалетів. Справа в тому, що, коли випали сильні опади, багато туалетів були зруйновані, і піднялися внутрішні води", - додав мер.

На думку Абрамченка, ситуація у місті має стабілізуватися протягом 2-3 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-