Підпали в Затоці: Луценко дав 10 днів на розслідування

Підпали в Затоці: Луценко дав 10 днів на розслідування

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив одеському облпрокурору Олегу Жученку в 10-денний термін забезпечити належне розслідування фактів підпалів державних та приватних баз відпочинку в курортній Затоці і доповісти ГПУ про притягнення винуватців до відповідальності.

Про це Луценко заявив на брифінгу в Одеській облпрокуратурі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу стосовно безкарних рейдерських захоплень групою невідомих осіб та підпалів двох державних баз відпочинку на курорті Затока.

"Я поки що, на жаль, не можу дати відповіді, бо не знаю обставин. Прошу прокурора області протягом десяти днів дати офіційний рапорт про результати розслідування", - зазначив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня у смт Затока знищено вогнем державні бази відпочинку "Топаз" і "Геолог", що належать Причорноморському державному регіональному геологічному підприємству Держгеології України. Слідчі Білгород-Дністровського відділу поліції Одеської області кваліфікували пожежі як кримінальні злочини і ведуть розслідування.

Гендиректор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства Сергій Ошарін так прокоментував ситуацію: "Невідомі люди напередодні захопили державну базу відпочинку «Топаз»: на територію бази, що є структурним підрозділом Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства, зайшли близько тридцяти озброєних людей і насильно виштовхали, погрожуючи фізичною розправою, співробітників держпідприємства за його межі. При собі невідомі мали начебто правовстановлюючі документи на бази відпочинку «Топаз» та «Геолог». Пізніше на базу відпочинку "Топаз" на березі Чорного моря на тракторах заїхали невідомі люди, підпалили і в результаті повністю знищили державне майно".

 Як зазначили у Державній службі геології та надр України, пославшись на виконувача обов'язків голови цієї служби Миколу Бояркіна, "боротьба із рейдерами не закінчилася. Зараз вони почали діяти відверто агресивно, аби злочинним шляхом заволодіти всією прибережною смугою".

У ніч на суботу, 28 травня, в смт Затока рятувальники запобігли пожежі у будівлі бази відпочинку "Біла акація" вартістю понад 5 мільйонів гривень. Це третій рекреаційний об'єкт, що міг згоріти протягом тижня - поліція розслідує факти підпалу в селищі державних баз відпочинку "Топаз" та "Геолог". Але винуватців встановити не вдалося, повідомив Укрінформу керівник прес-служби Одеського облуправління ДСНС України Сергій Решетняк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-