Через потонулих у Затоці школярок відкрили справу

Через потонулих у Затоці школярок відкрили справу

Укрінформ
Співробітники Білгород-Дністровського відділу поліції Одеської області відкрили два кримінальні провадження за фактом загибелі 14 червня чотирьох осіб у смт Затока, щоб встановити, чи організовано належним чином безпеку на морському пляжі.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу у відділі комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України.

"За даним фактом розпочато кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (додаткова кваліфікація нещасний випадок) та ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) Кримінального кодексу України. У рамках проваджень також призначені судово-медичні експертизи", - зазначили у відділі комунікацій, пославшись на очільника Білгород-Дністровського відділу поліції Віталія Овчаренка.

Відомості про подію внесено до ЄРДР, слідчим належить встановити наявність чи відсутність дорослих, відповідальних за безпеку підлітків під час морського відпочинку.

У поліції нагадали, що в післяобідню пору 14 червня загинули під час купання у штормовому морі двоє дорослих віком 46 і 30 років та двоє підлітки віком 16 і 14 років - відпочивальники з міст Тернопіль та Хмельницький.

Досудовим слідством встановлено, що для участі в музичному конкурсі до Одеси прибули 45 дітей у супроводі п'яти дорослих, які зупинились на базі відпочинку станції Лиманська селища Затока Одеської області. Перебуваючи на території бази, 14-річна дівчинка та 16-річний хлопець, незважаючи на несприятливі погодні умови для купання, без дозволу та нагляду дорослих, самостійно направились на берег Чорного моря і зайшли у воду. Через високі хвилі підлітки почали тонути. Помітивши це, 46-річний вихователь, який приїхав разом із ними, намагався їм допомогти, але теж почав тонути.

31-річний мешканець Хмельницького, який перебував поблизу на березі, теж кинувся в море, намагався допомогти людям у біді. Однак у результаті він також потонув, уточнили в поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-