АТО: бойовики гатять з мінометів по всьому

АТО: бойовики гатять з мінометів по всьому "донецькому" фронту

Карта
Укрінформ
Незаконні збройні формування продовжують обстріли у найгарячіших точках: районі Донецького аеропорту, Горлівської агломерації та Світлодарській дузі. Бойовики застосовували міномети на всій ділянці "донецького" фронту

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Зокрема, кілька ворожих обстрілів з 82- та 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів відбулися біля Авдіївки. Також тут був зафіксований обстріл ворожого снайпера. Інтенсивність обстрілів шахти "Путилівської" (також відомої як шахта "Бутовка") суттєво знизилася, проте бойовики здійснили мінометний обстріл у темну пору доби", - розповів він.

За даними Лисенка, на північ від Горлівки, біля селища Зайцеве, бойовики стріляли з артилерійських установок 122-мм калібра та БМП, а біля Майорська тривали провокації з боку бойовиків із залученням мінометів: "Більшість збройних провокацій на цій ділянці прийшлися на захід від Горлівки, зокрема поблизу сіл Ленінське, Троїцьке та селища Новгородське. Тут бойовики застосовували міномети, зенітні установки, гранатомети, великокаліберні кулемети та двічі стріляли з БМП".

Крім того, за словами речника, ворожі обстріли з мінометів та бронетехніки були зафіксовані біля селища Луганське, що на Світлодарській дузі. Усього за минулу добу на Донецькому напрямку окупанти випустили 159 мінометних мін та 6 артснарядів.

Лисенко також повідомив, що кількість обстрілів на Маріупольському напрямку знизилася вдвічі: "Неспокійно залишається поблизу Мар’їнки і Красногоровки, де бойовики випустили три мінометні міни, стріляли гранатометів та зенітної установки. Також наші воїни зафіксували два обстріли ворожого снайпера. Крім того, поодинокі збройні провокації відбулися біля Гнутового, Талаківки, Водяного і Широкиного".

На Луганському напрямку, додав речник, бойовики один раз порушили режим тиші поблизу Новозванівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-