Сили АТО відбили штурм біля Мар’їнки

Сили АТО відбили штурм біля Мар’їнки

Карта
Укрінформ
На Донецькому напрямку зберігається напружена обстановка. НЗФ продовжують обстрілювати українські позиції з важкого озброєння.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Сили АТО в авдіївській промзоні зранку були обстріляні з 122-мм гармат, а після заходу сонця бойовики більше години вели прицільний обстріл цих позицій з мінометів та гранатометів різних систем", - зазначив він.

Найбільш гаряче на Донецькому напрямку було у Новгородському, що на захід від окупованої Горлівки: "Так, пізно ввечері там було випущено ворогом 27 артилерійських снарядів та 45 крупнокаліберних мін. Паралельно російські найманці відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Інші гарячі точки – Світлодарськ, де ворог застосував БМП, та північні околиці Горлівки. "Усього на Донецькому напрямку вчора відбулося 12 ворожих обстрілів", - повідомив Лисенко.

На Маріупольському напрямку, за словами речника, епіцентром бойових дій була Красногорівка, де за добу противник випустив близько 50 мінометних мін, 15 артилерійських снарядів, а пізно ввечері застосував танк та бронетехніку.

"У сусідній Мар’їнці важке озброєння не застосовувалося, однак з опівдня активізувались ДРГ противника та снайпери. Близько першої години дня було припинено чергову спробу штурму наших позицій – противника було відкинуто. Ще ряд збройних ворожих провокацій відбувся у Новотроїцькому, де активно застосовувалися міномети, у селищі Тарамчук Мар’їнського району, Талаківці та Широкиному", - повідомив він.

"Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку  відбувся 31 ворожий обстріл, половина яких – з важкого  озброєння (міномети, артилерія та бронетехніка)", - додав Лисенко.

На Луганському напрямку, противник порушив режим тиші чотири рази: "Важке озброєння при цьому не застосовувалося. У районі села Новоолександрівка, що біля Попасної, зафіксовано "роботу" ворожого снайпера".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-