В Авдіївській промзоні - важкі бої, терористи гатять із 152-мм гармат

В Авдіївській промзоні - важкі бої, терористи гатять із 152-мм гармат

Карта
Укрінформ
Важкі бої тривають в Авдіївській промзоні та на позиції шахта Бутовка-Донецька.

Про це заявив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Противник підтягнув до лінії фронту значні сили, зокрема мінометні та артилерійські батареї, розгорнуті по лінії Ясинувата – Мінеральне – Спартак – Донецьк. Минулої доби противник двічі обстріляв наші позиції зі 152-мм гармат. Мінометні обстріли з боку окупантів відбулися по всій лінії зіткнення", - зазначив він.

Окрім вищеназваних об’єктів, додав Мотузяник, на Донецькому напрямку дуже неспокійно було на Світлодарській дузі, Зайцевому, Майорську, сел. Південне (колишнє Ленінське) Торецької міськради, Опитному, Пісках тощо.

За підрахунками штабу, всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 14 – із використанням важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку, повідомив речник, епіцентром бойових дій залишається Новотроїцьке, де у середу відбувся потужний артобстріл з боку противника, і ще 4 рази застосовувалися міномети: "По наших позиціях було випущено понад 30 артснарядів та понад 40 мінометних мін".

"Окрім цього, ворожі провокації та обстріли (зокрема, з використанням мінометів, бронетехніки та снайперів) тривають по всьому фронту від Мар’їнки до Широкиного. Майже всі інциденти трапляються у темну пору доби. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів, зокрема 8 – з використанням важкого озброєння", - додав Мотузяник.

На Луганському напрямку вчора зафіксовано один ворожий обстріл у Попаснянському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-