Романчук поїхав з одеської лікарні на машині сина - ЗМІ

Романчук поїхав з одеської лікарні на машині сина - ЗМІ

Укрінформ
Головний фігурант корупційної справи про вимагання 90 тисяч доларів США, перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук самостійно поїхав на машині сина з 3-ї міської лікарні Одеси, куди був госпіталізований під час судового слухання.

Про це повідомляє "Преступности.НЕТ" і посиланням на власні джерела в СБУ. 

"Романчук самостійно вийшов через чорний хід лікарні, де на нього чекав автомобіль Volksvagen кавового кольору з державним номером ВЕ0002АК, який і повіз його. Цей автомобіль належить синові Миколи Романчука Денису Романчуку", - інформує видання.

Як повідомили у військовій прокуратурі Південного регіону, повторне судове засідання з обрання запобіжного заходу Миколі Романчуку призначене на середу, 8 червня, в Приморському районному суді Одеси.

У понеділок, 6 червня, в результаті більш ніж п'ятигодинного засідання у Приморському районному суді міста Одеси суд не зміг обрати запобіжний захід для Романчука. В результаті останнього зі скаргами на високий тиск з суду повезла карета швидкої допомоги.

У вівторок, 7 червня, стан здоров'я Романчука нібито не дозволив продовжити засідання, яке повторно було призначене на 10-у ранку.

Формально екс-чиновник зараз вільний: запобіжний захід йому не обраний, а строк його тримання під вартою відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України закінчився о 22.30.

"У нього статус підозрюваного, але він вільна людина", - визнали представники прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, увечері в п'ятницю, 3 червня, в Миколаєві СБУ спільно з військовою прокуратурою викрила корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником губернатора Миколаївської області, які вимагали хабар 92 тис. дол. за надання дозволу на видобуток вапняку.

Під час обшуків на робочому місці і вдома в маєтку першого заступника голови ОДА, Героя України знайшли валізу з 300 тисячами доларів і велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. Там також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок.

Фото: Фото: mk.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-