Корупція у Миколаївській ОДА: губернатор вимагає максимальної публічності

Корупція у Миколаївській ОДА: губернатор вимагає максимальної публічності

Укрінформ
Голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков вважає затримання свого першого заступника за підозрою у корупції очищенням влади. І вимагає максимальної публічності цієї справи.

Про це Меріков сказав під час брифінгу 6 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Затримання мого першого заступника Миколи Романчука за підозрою у корупції – це ніщо інше, як очищення влади. І я вимагаю від правоохоронних органів, які ведуть цю справу, максимальної публічності. Так, це неприємно, не приховую. І довіра до влади, можливо, трохи впаде на початку. Але в результаті – це усім на користь, і люди це згодом оцінять», - сказав Меріков.

Керівник області також наголосив, що це не перше гучне затримання, але будуть іще. Він також додав, що вже відсторонив Романчука від посади.

Начальник спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Миколаївській області Олексій Лях, який також взяв участь у брифінгу, поінформував, що наразі за підозрою в організації корупційної схеми затримані двоє. Це сам Романчук та заступник голови Єланецької РДА Олег Зайзбург. Останньому вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу 1,5 млн грн, по Романчуку судовий процес триває. Ще один фігурант справи - помічник голови облради Геннадій Левченко – нині у розшуку.

Як уже повідомляв Укрінформ, СБУ спільно з військовою прокуратурою припинили корупційну діяльність групи високопосадовців на чолі з першим заступником губернатора Миколаївської області, які вимагали хабар 92 тис. дол. за надання дозволу на видобуток вапняку.

Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. Там також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить проведення корупційних оборудок.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-