На Вінниччині розслідують митно-акцизну аферу

На Вінниччині розслідують митно-акцизну аферу

Укрінформ
На Вінниччині відкрито кримінальне провадження за незаконне зберігання 50 тисяч літрів нелегального спирту поблизу українсько-молдовського кордону. Збитки держави від несплати податків – 8 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні  прес-служби прокуратури Вінницької області, яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Прокуратурою Вінницької області, за повідомленням обласного управління СБУ розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину за фактом незаконного зберігання підакцизних товарів в одному із зерноскладів, що розташований на території Могилів-Подільського району. Виявлено та вилучено 229 пластикових бочок зі спиртом загальним об’ємом понад 50 тисяч літрів та 28 прозорих поліетиленових мішків, в яких знаходились пластмасові ручки, що використовуються для упаковки алкогольних напоїв типу «BAG-IN-BOX», - йдеться у повідомленні.

Виявлений підпільний склад розташований у безпосередній близькості до державного кордону України з Республікою Молдова. Відтак, проведено огляд ділянки суміжної ділянки кордону.

За попереднім розрахунком силовиків, через несплату митних платежів та акцизного податку державі заподіяно збитків на 8 мільйонів гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 204 КК України, санкція якої передбачає відповідальність за незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів. Проведення досудового розслідування доручено здійснювати Головному управлінню Державної фіскальної служби області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-