Під завалами сміття на Львівщині досі шукають рятувальників

Під завалами сміття на Львівщині досі шукають рятувальників

Фото
Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуацій оприлюднила фото ділянки Грибовицького сміттєзвалища,  де шукають трьох рятувальників.

Про це повідомляється на сторінці ДСНС у Фейсбуці.

За інформацією директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимира Демчука,  ділянка полігону твердих побутових відходів, де з висоти 90 м стався зсув сміття, має розмір 300 на 80 кв. м. Саме цю велику купу перебирають більше 170 рятувальників та 23 одиниці техніки.

Як повідомляв Укрінформ, надзвичайна подія сталася 30 травня о 15 год. 20 хв. поблизу Збирівки Жовківського району під час збирання техніки, якою ліквідовували пожежу, що сталася напередодні.

Грибовицьке сміттєзвалище відкрили у 1956 році. За цей час на площі понад 30 га накопичилось сміття заввишки від 50 метрів. Окрім цього, сміттєзвалище має від 3 до 5 озер, де зберігаються, за різними даними, від 200 до 500 тисяч тонн кислих гудронів. Про закриття сміттєзвалища говорять з 1990-х. Але альтернативної ділянки для вивезення сміття зі Львова та навколишніх районів так і не вдалось знайти.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-