Мінінформ хоче побудувати кілька телевеж на Донбасі

Мінінформ хоче побудувати кілька телевеж на Донбасі

Укрінформ
Відновлення українського мовлення на Донбасі ускладнює розташування великих веж у підконтрольних бойовикам Луганську і Донецьку.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець в інтерв'ю Ліга.net.

"Для того, щоб відновити там мовлення, треба звільнити Луганськ і Донецьк. Не секрет, що найбільші вежі з найпотужнішими передавачами в тому регіоні знаходяться в Луганську і Донецьку. Можна побудувати свої нові вежі, і ми подали на розгляд такий проект Кабміну", - зазначив Стець.

Водночас він запевнив, що міністерство докладає максимум зусиль для зміни ситуації, що склалася.

"Якщо подивитися звіти щодо встановлення українського телерадіомовлення на Донбасі, то ви побачите успішні спроби міністерства отримати техніку і устаткування (аналогові передавачі) у наших партнерів: США, Литви і Польщі на безоплатній основі. У міністерстві створено комісію, яка займається розміщенням цього устаткування на місцях. Це першочергове завдання міністерства. І вже зараз близько 25 передавачів стоять на лінії розмежування", - додав міністр.

При цьому, за його словами, ці передавачі не можуть покрити весь периметр території розмежування українським сигналом, оскільки цього не дозволяє рельєф місцевості.

Стець також додав, що Мінінформ подав заявку до Кабміну на фінансування будівництва телевеж у певних містах українського Донбасу. Ціна питання, залежно від висоти і місця розташування вежі, може становити від 2 до 20 мільйонів гривень.

"Все подано до Кабміну, узгодження проходить у трьох міністерствах: Мін'юст, Мінфін і Мінекономіки. Це подавалося ще за минулого Кабміну, але, на жаль, ми отримали висновок Мінфіну про те, що грошей уряд не може виділити. Ми подали ту саму пропозицію знову в новому Кабміні, обговорювали це з депутатами, і знову, на жаль, надійшла відповідь Мінфіну, що ми не можемо виділити гроші з резервного фонду", - зауважив міністр, уточнивши, що подаватиме аналогічну пропозицію Кабміну ще раз, а в разі відмови шукатиме підтримки у Верховній Раді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-