Кабмін знайшов гроші для кримськотатарського телеканалу

Кабмін знайшов гроші для кримськотатарського телеканалу

Укрінформ
Кабінет міністрів України ухвалив рішення про надання фінансової підтримки кримськотатарському телеканалу ATR.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 20 квітня, розміщеній на Урядовому порталі.

Кабінет міністрів вніс зміни до "Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розселення та облаштування депортованих кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України".

Кошти, зокрема, надаються "для телеканалу з логотипом "АТR T" на оплату послуг супутникового зв'язку та частини заборгованості за такі послуги, що утворилася з лютого 2014 р., оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об'єктів авторського права".

У документі зазначається, що у зв'язку з тимчасовою окупацією Криму питання інформаційного забезпечення кримських татар та осіб інших національностей, які проживають на території півострова, набуло особливої актуальності.

"Провідну роль у цій сфері відіграє телеканал "АТR T". Це фактично єдиний канал, який об'єктивно інформує про події в Україні та світі кримськотатарською мовою на окупованій території України та в міжнародному інформаційному просторі", - підкреслюється в поясненні до постанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-