Філатов просить спікера не підписувати перейменування Дніпропетровська

Філатов просить спікера не підписувати перейменування Дніпропетровська

Укрінформ
Міський голова Дніпропетровська Борис Філатов звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням не підписувати постанову про перейменування міста.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє сайт міськадміністрації.

За словами мера, зміна назви міста не на часі. «Єдине, що залишається міському голові, – просити пана Парубія не підписувати цю постанову. Я звернувся до нього з таким проханням», – сказав Філатов і додав, що все ще залишається мером Дніпропетровська, а не Дніпра.

Він також повідомив, що міська влада звернулася до Кабміну та відповідних державних інституцій з проханням дати роз’яснення, що робити з перейменуванням.

За словами мера, навколо перейменування зараз багато спекуляцій. Деякі політики називають космічні суми, які доведеться витратити місту у зв’язку зі зміною назви. Утім, каже Філатов, про мільйони не йдеться.

«Я збирав апаратну нараду, де були дані розпорядження відповідним службам – відпрацювати максимально комфортний і ощадний режим для наших земляків, аби вони не витратили жодної копійки на перейменування», – заявив мер.

Філатов також зазначив, що до ухвалення бюджету на наступний рік Дніпропетровськ залишатиметься Дніпропетровськом, як це прописано у законі України «Про географічні назви». Зокрема, у ст.7 цього закону йдеться, що перейменування географічних об'єктів вступає в силу одночасно з набранням чинності державного і місцевих бюджетів, адже в кошторис повинні бути закладені гроші на зміну назви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-