Сили АТО не відповідали на артилерійські обстріли бойовиків - штаб

Сили АТО не відповідали на артилерійські обстріли бойовиків - штаб

Укрінформ
На артилерійські обстріли, які вели бойовики, українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Про це заявив речник прес-центру штабу АТО Антон Миронович в ефірі "112 Україна".

"Коли вогонь веде артилерія, гаубиці, вони ведуть вогонь з закритих позицій. У цьому випадку, єдиний спосіб вразити супротивника, це застосувати артилерію. У нас її на передньому краю і близько лінії розмежування взагалі немає. Тому навіть не було сенсу відкривати вогонь зі стрілецької зброї або гранатометів", - сказав Миронович.

За його словами, протягом вчорашнього дня на інших ділянках лінії розмежування українські військові кілька разів були змушені відкривати вогонь у відповідь: "Застосовували там стрілецьку зброю і в крайніх випадках відкривали вогонь з бойової машини піхоти (БМП). Це було необхідно, щоб придушити вогневі точки противника".

Прес-офіцер підкреслив, що "вже вночі під час артилерійських обстрілів Авдіївки ВСУ зброю жодного разу не застосовували". "Будь-які звинувачення якщо з'являться, не мають нічого спільного зі здоровим глуздом і логікою", - заявив він.

Нагадаємо, ситуація в АТО ускладнилася: бойовики 30 раз обстріляли українські позиції. У прес-центрі АТО повідомили, що бойовики також розгорнули гармати в бік Донецька, щоб звинуватити в обстрілі ВСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-