Місія ОБСЄ: Дві третини втрат – підрив на мінах мирних людей

Місія ОБСЄ: Дві третини втрат – підрив на мінах мирних людей

Укрінформ
У зоні конфлікту на Донбасі потрібно негайно розпочати розмінування, оскільки дві третини втрат серед цивільного населення на Донбасі спричинені наявністю мін і вибухонебезпечних предметів.

Про це на брифінгу у четвер заявив перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сторони в Мінську домовилися, що необхідно розмінувати пункти пропуску і шляхи, які ведуть до них. За останніми даними ООН, дві третини жертв серед цивільного населення на Донбасі стається через полишені там міни і вибухонебезпечні предмети. Тому треба розміновувати територію негайно", - сказав Хуг.

Він розповів, що спостерігачі ОБСЄ бачили, як у розташованому на непідконтрольній Україні території селі Розсипному Шахтарського району Донецької області хлопчик грався рештками ракети і міни.

За словами Хуга, в СММ ОБСЄ знають, що багато мінних полів знаходяться у тих зонах, де люди переходять лінію розмежування.

Він зазначив, що в СММ ОБСЄ знають, що багато замінованих полів знаходяться у тих зонах, де люди переходять лінію розмежування.

"Незважаючи на ці ризики, людям необхідно перетинати лінію розмежування. Якщо скористатися імпульсом, який був створений під час зустрічі у Берліні, а також відносною тишею, то багато питань буде вирішено. Сторони можуть здійснити взаємний відвід військ у Станиці Луганській, Золотому і Попасному, також територія може  бути розмінована, і населення зможе перетенати лінію розмежування безпечно", - вважає Хуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-