День Перемоги по-одеськи:

День Перемоги по-одеськи: "червоні" байкери та "традиційне" мінування

Укрінформ
Керівники Одеси та області, воїни Одеського гарнізону, представники духовенства та громадськості вшанували сьогодні на Алеї слави міського парку ім. Тараса Шевченка подвиг тих, хто в роки Другої світової війни воював і переміг нацистських окупантів.

Учасники урочистої церемонії поклали квіти до підніжжя пам'ятника Невідомому матросу, до стели «Крила перемоги» у сквері Героїв-льотчиків. На траверсі в акваторії Одеської затоки спущено квіти з кораблів та катерів Західної військово-морської бази ВМС України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Поряд зі сквером Героїв-льотчиків активісти БПП "Солідарність" роздавали всім охочим червоні маки - як символ пам'яті й примирення.

Утім, крізь фільтраційні пости Патрульної служби облУВС до пам'ятників подвигу воїнів у Другій світовій війні проходили не лише вдячні нащадки з квітами, а й проривались відверті провокатори з символікою держави-агресора. Деякі з них збирались у групи з портретами солдатів і скандували традиційні гасла сепаратистів "Фашизм не пройде!", "Спасибі діду за перемогу!" тощо. Чотирьох таких людей правоохоронці затримали.

Крім того, поліцейські зупинили колону байкерів із червоними прапорами.

А в облуправлінні Нацполіції повідомили про черговий сигнал про замінування Куликового поля. Інформація надійшла об 11:23. На місці працюють слідчо-оперативна група, кінологи та працівники вибухотехнічної служби.

Нагадаємо, Куликове поле в Одесі вже "мінували" 2 та 8 травня.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-