У Запоріжжі ліквідовано «конверт» із обігом понад 100 млн

У Запоріжжі ліквідовано «конверт» із обігом понад 100 млн

Укрінформ
Співробітники податкової Запорізької області припинили діяльність конвертцентру, обіг якого за 2015 - 2016 рік становив понад 100 млн. гривень, а ймовірні втрати бюджету оцінюються у понад 16,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Співробітниками податкової міліції Запорізької області під час проведення заходів по кримінальному провадженню, зареєстрованому за ст.212 КК України, припинено діяльність конвертаційного центру. Конвертцентр було організованого групою осіб, які без наміру здійснення статутної діяльності, створили та зареєстрували низку фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності з метою ухилення від сплати податків", - йдеться у повідомленні.

За інформацією фіскальної служби, орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015 - 2016 рік через розрахункові рахунки, відкриті в комерційних банках, становив понад 100 мільйонів гривень. Ймовірні втрати бюджету становлять понад 16,6 мільйона гривень.

Під час проведених заходів ДФС було встановлено, що суб’єкти господарської діяльності реального сектору економіки перераховували безготівкові грошові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки фіктивних суб’єктів господарської діяльності, які в подальшому знімали готівкою фігуранти провадження за винятком 12% за конвертацію коштів.

"Під час проведених заходів здійснено 13 обшуків в офісних приміщеннях, за місцями проживання фігурантів та їх автомобілях, де вилучено 8 печаток, 57 тисяч доларів США, 10 тисяч євро і 172,3 тисячі гривень готівкою. Орієнтовна сума вилучених коштів в гривневому еквіваленті становить 1,9 мільйона гривень", - зазначають у відомстві.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-