Вінниця завершила процес декомунізації

Вінниця завершила процес декомунізації

Укрінформ
У Вінниці завершено процес перейменування топонімів, які містили назви часів доби тоталітаризму.

Рішення про перейменування останніх 57 вулиць у п’ятницю ухвалила сесія Вінницької міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Робота з декомунізації, до якої були залучені науковці, проведена професійно і ефективно з точки зору визначення назв тих чи інших топонімів, які стосуються історії міста Вінниці, історичних осіб, пов'язаних з містом, в тому числі учасників АТО – героїв, які загинули, які боронили нашу державу, нашу незалежність на Сході країни, та героїв Майдану. Це як раз той крок, коли ми перегорнули комуністичне минуле, і будуємо у всіх відношеннях європейське, сучасне, українське суспільство і українську державу», - сказав вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Декомунізація у Вінниці проходила у два етапи. Перший, під час якого було перейменовано 135 вулиць та провулків міста, завершився 25 грудня. Наразі перейменовано ще 57 вулиць.

Здебільшого сьогоднішнє рішення міськради стосується топонімів у населених пунктах, які приєдналися до Вінниці в процесі добровільного об’єднання громад. А також, дев’яти топонімічних назв, стосовно перейменування яких під час громадських слухань не було досягнуто консенсусу в ході першого етапу декомунізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-